Webbutbildningar.se

Visuella möten – digital verkstad

oktober 13, 2020 Av Kompetensgruppen

Lär dig visualisera för kreativare möten och workshops!

Utveckla din visuella förmåga i vår digitala verkstad Visuella möten där vi träffas på distans. Tillsammans övar vi på hur vi kan använda visualiseringar för att få kreativa möten, för att lösa problem och hitta nya idéer. Vi träffas ett antal gånger på online och innehållet anpassas utifrån deltagarnas egna utmaningar, idéer och önskemål.

Under den digitala verkstan jobbar vi aktivt tillsammans för att våga rita och visualisera mer i vår vardag.  Upplägget bygger på ett aktivt deltagande från kursdeltagarna, där vi tillsammans tränar på att rita och öva vår visuella förmåga. Vi kommer att lära oss grunderna och prova på att tillämpa det vi lärt oss i olika praktiska situationer, ofta kopplade till verkliga utmaningar från deltagarnas vardag.

Vi träffas fyra gånger, cirka 2 timmar per gång. Vi utgår ifrån möjliga ämnen och tillsammans sätter vi ett upplägg inför varje gång som ger bäst värde för just den här gruppen.

Vi startar kursen så fort vi har minst 4 deltagare.

För vem?

Den här kursen passar alla oavsett förkunskaper, du behöver inte kunna rita eller teckna. Kursen är till för dig i alla roller som vill använda visuella tekniker för dig själv, under möten eller för kraftfulla presentationer.

Upplägg

Vi träffas fyra gånger, cirka två timmar per gång. Vid första tillfället bokar vi upp datum för efterföljande träffar. Vi kommer utgå ifrån exempel på ämnen att öva kring, men gruppen kommer tillsammans sätta agendan inför varje träff.

Mellan varje träff kommer vi ha utmaningar att jobba med som vi delar och får feedback på när vi ses.

Exempel ur innehållet:

  • Lär dig rita former, människor och symboler
  • Tips för textning
  • Presentera visuellt
  • Anteckna visuellt för dig själv eller för att fånga det som sägs för mötesdeltagarna
  • Metoder och tips för att facilitera visuellt, att leda samtal och workshops genom visualiseringar
  • Lösa problem visuellt
  • Samskapa lösningar visuellt
  • Visualisera på digitala möten
  • Visuella isbrytare och energihöjare
  • Tid att öva, öva, öva…

Startdatum är flexibelt, vi startar när vi har en grupp på 4-6 deltagare.

OBS! Det här är inte en verktygskurs utan deltagarna kommer mest arbeta med analoga verktyg som papper och penna i kombination med tips på hur vi visualiserar även på digitala möten.

Kursen genomförs i samarbete med StoryGuide.

Gillade du detta? Dela vidare: